Cheddar

Farmhouse Cheddar kan kun lages av melk fra kuer på gårder i Sommerset, Dorset, Cornwall og Devon.

  • Klasse

    Faste og halvfaste

  • Land

    England

  • Sted

    Cheddar

  • Pasteurisert

    Nei

  • Bruksområde

    På ostefat, i fondy, i bakverk, i ostesaus og som aperitiff, god smelteost

  • Anbefalt tilbehør

    Marinerte valnøtter og andre nøtter, aprikoser, solbær, blåbærkompott. Brød, kjeks, knekkebrød og crackers.

  • Drikkeforslag

    Hvit Riesling Spätlese, trocken eller rød Bordeaux

Kontakt oss for bestilling.

Navnet Cheddar har osten fra byen som ligger i fylket Sommerset sør vest i England.
Osten er på rundt 20 kg og har en historie som går i hvert fall 800 år tilbake i tid.
Osten smaker fruktig, søtlig og nøtteaktig.