Fjelltopp

Fjelltopp er en lactic ost laget på upasteurisert geitemelk. Kvaliteten kan måle seg med de beste franske geitoster.

  • Klasse

    Chèvre

  • Land

    Norge

  • Sted

    Aurenes gård, Knudaheiå på Jæren

  • Pasteurisert

    Nei

  • Bruksområde

    På ostebord, gratinert på toast, i salater og saus

  • Anbefalt tilbehør

    Marinerte valnøtter og andre nøtter, aprikoser, honning og marmelade. Brød, kjeks og knekkebrød

  • Drikkeforslag

    Sancerre, Bourgoise Grand Reserve

Kontakt oss for bestilling.

Fjelltopp er tørr og mild de første dagene. Osten utvikler seg og blir sterkere på smak. Etter 14 dager har den en fin hvitmuggskorpe og er helt perfekt. Syrlig, kremet og rik.
Den lages i et lite ysteri på Aurenes gård ved Knudaheiå på Jæren. Her beiter geitene så nær ysteriet de kan komme.