Fønix

Er også laget på økologisk upasteurisert kumelk fra Randeberg.
Ysteriet er sertifisert Debio godkjent Økologisk.
Lise varmer melken i en stor gryte og tilsetter kultur og løype.
Hver ost er håndpearcet med rustfrie stålstenger for å la oksygen sirkulere og stimulere veksten av mugg. Ostene har 3 måneder på modning.

Foto: Camilla Jensen / Debio

  • Klasse

    Blåmugg

  • Land

    Norge

  • Sted

    Stavanger

  • Pasteurisert

    Nei

  • Bruksområde

    På ostebord, på kjeks, i salater, sauser, kremer og pizza.

  • Anbefalt tilbehør

    Syltede nøtter og aprikoser, modne frukter, blå druer og bærkompotter

  • Drikkeforslag

    Her passer søte hvitviner eller hetviner.

Kontakt oss for bestilling.

Fønix er inspirert av Roquefort, og hver ost er håndpearcet med rustfrie stålstenger for å la oksygen sirkulere og stimulere veksten av mugg. Ostene har 3 måneder på modning.