Gouda

Osten har navn etter byen Gouda, sør for Amsterdam i Holland. Den opprinnelige osten ble laget i landsbyene rundt Gouda, og kan spores tilbake til 1300-tallet. I dag fines det flere gårdsproduserte kvalitetsoster fra området.

  • Klasse

    Faste og halvfaste

  • Land

    Holland

  • Sted

    Gouda

  • Pasteurisert

    Kan variere, spør betjeningen

  • Bruksområde

    Passer godt til pålegg, osteanretninger, salater, snacks og i varme retter.

  • Anbefalt tilbehør

    Salt kjeks og druer

  • Drikkeforslag

    Ung saftig rødvin eller riesling

Kontakt oss for bestilling.

Gouda lages i mange forskjellige størrelser og benevnelser etter alder og produsent, gjerne med gul, oransje eller rød parafinvoks. Som ung er osten mild, myk og kremet. Men et par års lagring og lengre blir den tørrere, hardere og mer konsentrert i smaken. Er du i området rundt Gouda kan dere være verdt å få med seg et av ostemarkedene der.