Jærosten

Kom på markedet i 2002, og lages av upasteurisert kumelk. Osten har fått det norske merket spesialitet Norge for sin kvalitet. Den lages av Hans Voll på Voll på Voll.

  • Klasse

    Faste og halvfaste

  • Land

    Norge

  • Sted

    Voll

  • Pasteurisert

    Nei

  • Bruksområde

    På ostebord, til Raclette, på pizza, til gratinering

  • Anbefalt tilbehør

    Blåbærsyltetøy, marinerte aprikoser og valnøtter, hasselnøtter i honning, kjeks, flatbrød og valnøttbrød.

  • Drikkeforslag

    Frisk og fruktig Chablis

Kontakt oss for bestilling.

En hel Jærost er på ca 6 kg. Melken kommer fra kuer som beiter på jordene like i nærheten. Ostene vaskes flere ganger i uka med saltvann og børstes og lagres på granplanker på 14 grader og høy luftfuktighet. Smaker av nøtter, og litt søtlig og god salt ettersmak.