Jarlsberg

Har aner tilbake til 1850 tallet. Oppskriften er svært hemmelig, og ble utviklet i slutten av 1950 årene. Den er laget av pasteurisert kumelk tilsatt en spesiell syrningskultur.

  • Klasse

    Faste og halvfaste

  • Land

    Norge

  • Sted

    Jarlsberg

  • Pasteurisert

    Ja

  • Bruksområde

    I fondy, suffle, på brød og kjeks, pizza og ostesmørbrød

  • Anbefalt tilbehør

    Godt syltetøy, marinerte valnøtter og aprikoser.

  • Drikkeforslag

    Lett riesling med en tanke sødme

Kontakt oss for bestilling.

Syrningskulturen og temperaturkontroll gjør at osten får sin spesielle smak og sine karakteristiske hull. Etter 1 års lagring dannes krystaller liknende salt, som kalles for tyrosinkrystaller. I Ostehuset finner du vår spesiellt 5 år lagrede oster.