Kraftkar

Vellagret blåmuggost fra Tingvollost. Kraftkar lages av fersk kumelk som er tilsatt ekstra fløte.
Den sødmeaktige karakteren dette gir osten, utgjør et viktig særpreg for osten. Smaken utvikler seg over lang tid i munnen, fra det sødmeaktige til det salte.

  • Klasse

    Blåmugg

  • Land

    Norge

  • Sted

    Nord-Møre

  • Pasteurisert

    Ja

  • Bruksområde

    På ostefat, i salat, på burger, i saus og pasta, på pizza og på kjeks og godt brød.

  • Anbefalt tilbehør

    Kvedesyltetøy og marinerte valnøtter

  • Drikkeforslag

    Østerrisk Trockenbeerenauslese

Kontakt oss for bestilling.

Denne osten er laget for hånd ved det familiedrevne gårdsmeieriet Tingvollost øverst på Vestlandet nærmere bestemt Saghaug Gård i Torjulvågen. Kraftkar har en kremaktig, litt kornete konsistens.

Kraftkar har fått en rekke utmerkelser siste årene:

  • Årets meieriprodukt, Det Norske Måltid 2015
  • Gullmedalje, International Cheese Awards 2013 (verdens største ostefestival, Storbritannia).
  • Gullmedalje, Nordisk Ostefestival 2013 (Danmark), vinner av kategori blåmuggost.
  • Gullmedalje, Landsutstillingen for Gardsost (NM) 2013/14.
  • Gullmedalje, World Cheese Awards 2011 (Storbritannia), i regi av BBC Good Food Show
  • Årets ost i Norge, på Landsutstillingen for gardsost (NM) 2009