Mont d’Or

Mont d òr er en rødkitt ost som produseres i Frankrike og Sveits. Den kommer fra osteområdet franche-comté på grensen til sveits. Den kommer i en liten treboks på ca 500 gram

  • Klasse

    Hvitmugg

  • Land

    Frankrike

  • Sted

    Jurafjellene

  • Pasteurisert

    Nei

  • Bruksområde

    På ostebord, varm i ovnen og helles over grønnsaker, poteter og spekemat

  • Anbefalt tilbehør

    Spekemat, modne pærer, fikenmarmelade og godt brød

  • Drikkeforslag

    Rød burgund eller chardonnay fra Jura

Kontakt oss for bestilling.

Osten modnes i minimum 21 dager i grotter og flyttes over i trebokser på slutten av modningsperioden. Treboksene er laget av trær som vokser høyt oppe i Alpene og inneholder store mengder harpiks. De er med på å gi osten sin spesielle karakter. Sesong fra oktober til mars. Den er best rennende etter 10 minutt i ovnen eller 2-3 timer romstemperert.