Morbier

Er en halvfast kumelksost fra Morbier i Jurafjellene i Frankrike. Den er laget på både pasteurisert og upasteurisert melk. Den lages i 6-8 kg store hjul.

  • Klasse

    Faste og halvfaste

  • Land

    Frankrike

  • Sted

    Morbier

  • Pasteurisert

    Kan variere, spør betjeningen

  • Bruksområde

    På ostebord, ypperlig til smelting, som pålegg, sandwich og kanapeer,

  • Anbefalt tilbehør

    Blåbærsyltetøy, marinerte aprikoser og valnøtter, kjeks, flatbrød og valnøttbrød.

  • Drikkeforslag

    Riesling fra Pfalz

Kontakt oss for bestilling.

Det karakteristiske for Morbier er askestripen i midten av osten. Asken ble lagt på det første laget ostemasse for å beskytte. Deretter helles resten av ostemassen i formen. Asken er bakteriehemmende.