Historien

Ostehuset – et hus med mye mer enn ost

De gikk med ideen i magen i flere år før de i 1999 åpnet Ostehuset i Stavanger. Ekteparet Hanne N. Berentzen og Tom Helge Sørensen tok sats og startet en ostebutikk pluss-pluss – der kafé var den ene plussen og catering den andre. I starten var de tre ansatte som håndterte et titalls sitteplasser. I dag teller tre Ostehus flere enn 60 medarbeidere.

Den forsiktige starten

Etter den forsiktige starten i Klubbgata utvidet vi et par år etter med stor kafé og bakeri. 10 år senere flyttet vi 50 meter opp i Hospitalsgata, fikk tre ganger så stor plass og 110 sitteplasser. Men ekspansjonen stoppet ikke i sentrum. Vi visste at en stor kundegruppe kom fra østre bydel. Bydelen var i kraftig utvikling. Nye boliger ble bygd, mange unge flyttet inn, og etter hvert etablerte også BI her. Dessuten var 100 bedrifter lokalisert i nærheten. Vi hadde kundegrunnlag fra dag én og våget å satse på Ostehus nummer 2, forteller Tom Helge Sørensen til Feelgood.

Med Ostehuset Øst hadde Ostehuset plass til større bakeri, administrasjon, stor butikk og kafé. Nå, ti år etter er fortsatt bakerovnene fulle av nybakte brød og kaker. I skrivende stund har vi også etablert et lite hus på terrassen i Øst, med noen få bord og stoler, og urter og blomster for salg.

– Først laget vi en forretningsplan med tydelige strategier i bunnen, så dukket den ene mulighetene etter den andre opp. Vi var veldig opptatt av å skape trygghet for oss selv, derfor bygget vi opp konseptet over de tre forretningsområdene butikk, kafé og catering. Vi hadde et stort nettverk innenfor næringslivet, og fant ut at det var en god idé å tilby catering i tillegg til butikk og kafé. Toms kokkekunster kom godt med, smiler Hanne N. Berentzen.

Tredje Ostehus åpner

I 2013 åpnet Ostehuset nummer 3 i Jåttåvågen. Ostehuset Hinna ligger like ved Viking Stadion. Her er det ca. 70 sitteplasser med avslappet atmosfære og utsikt til moderne bygninger og Ryfylke-fjell i det fjerne. Beliggenheten ved sjøkanten gjør det også mulig å ankomme per båt. Med store og innovative bedrifter som nærmeste naboer, er business-folk hyppige gjester på dagtid, mens naboer fra den store bydelen dominerer på ettermiddager og lørdager.


“Du er fantastisk. Unn deg noe godt!”

Ostehusets slagord er et utsagn til å bli glad av. Feelgood-redaksjonen har vært innom to av Ostehusene og kan melde om herlig avslappet stemning og nydelig mat. Stearinlysene blafrer på bordene, farger og innredning er holdt i en stram stil, men myket opp med skinnfeller på benkene, flotte utstillinger med fine produkter og fristende delikatessedisker som får tennene til å løpe i vann. Er man ute etter en spesiell gave til bestevennen eller seg selv for den saks skyld, er det mange fine ting å velge i. Lekre interiørvarer, puter, duftlys, servietter, kokebøker, sjokolade, lakris og te er til salgs hos Ostehuset, som altså er så mye mer enn bare ost…

I delikatessedisken bugner det av fristelser som salater, kjøtt- og fiskeretter, skinker, oster, vegetar, ferske bakervarer og den steinovnsbakte pizzaen er like god som den italienske du får i pizzaens hjemland.